J. Svensson
Osberg - F. Larsson (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: Karlsson, P. Persson, Carlsbogård, Marek, Sjösvärd

I ett riktigt busväder med kraftig sidvind och regn ställde RUF och Kareby IS upp för årets sista Kungälvsderby. En hel del publik hade trotsat den bistra väderleken för att komma och titta på matchen.

De svårspelade förutsättningarna bidrog säkert till att spelet blev allt annat än underhållande inledningsvis. Egentligen hände ingenting av värde under matchens första 30 minuter.

Mot slutet av halvleken började RUF skaffa sig ett knappt men ändå tydligt spelövertag. Man skapade ett par bra chanser, där Karebys målvakt i alla fall fick stå för en kvalificerad räddning. 0-0 stod sig dock till pausvilan.

Den andra halvleken kom sedan att bjuda på ett lite mer intressant spel för den tappra publiken. RUF fick en fin start då inbytte Anders Carlsbogård slog en bra passning ut mot Gustav Flodin på högerkanten. Gustav avancerade fram och slog ett perfekt inlägg som Max Harris nickade in i mål till 0-1 i den 48:e spelminuten.

Glädjen skulle dock bli kortvarig. I en omställning bara minuter senare fick en Karebyspelare alldeles för god tid på sig centralt precis utanför straffområdet. Efter en fin bollträff gick bollen in, otagbart för Filip Mattiasson i Romelandas mål.

I mitten av halvleken hade RUF en liten svacka spelmässigt, där Kareby kunde komma i ett par fina anfall. Vid ett tillfälle kom man igenom till ett friläge, men Romelandas målvakt stod för en mycket bra dubbelräddning.

Efter en period med svajigare spel kunde dock RUF resa sig igen mot slutet av matchen. Man skapade ett par hörnor som var nära att resultera, där Alfons Svensson och Patrik Persson båda hade avslut som räddades på mållinjen. Dessvärre för RUF:s del skulle en offensiv hörna lite senare bli lagets fall.

Efter att RUF inte lyckats döda bollen eller stanna upp kontringen på offensiv planhalva efter en hörna kunde ett par snabba Karebyspelare rinna igenom till ett rent friläge. Denna gång satt bollen i nätmaskorna; 2-1 i den 86:e minuten.

RUF gjorde ett sista försök att kraftsamla för att åstadkomma en kvittering, men denna dag räckte krafterna helt enkelt inte till. Kareby kunde lämna planen som segrare.

Sammanfattningsvis ingen höjdarinsats från Romelandas sida. Som så ofta betyder motivationen mycket, och ett Kareby med allt att spela för drog det längsta strået mot redan klara seriesegrarna Romelanda. Vi kan bara gratulera Kareby till segern, önska dem lycka till i slutomgången och tacka för ett fint matcharrangemang där RUF även gratulerades till seriesegern. Snyggt av vår grannklubb att bjuda på detta!